Ekonomiskt ansvar som vuxen

Att jag längtar in i det ”riktiga” vuxenlivet är ju ingen hemlighet, jag är verkligen redo nu. Men det finns en del saker som fortfarande känns väldigt vuxna och komplicerade. Ekonomi till exempel. Det är ju en sak att betala sin telefonräkning eller en faktura när man nätshoppat lite, en annan att ha ansvar för alla räkningar, hyra och lån. Något annat som jag trodde var komplicerat var försäkringar. Men så hittade jag Moderna försäkringar som har en jättebra hemsida där allt var lätt att förstå. Sedan tycker jag att det här med skatt och deklaration verkar svårt. Jag tycker nästan att det borde finnas en bli vuxen-kurs på gymnasiet, det känns som att många skulle behöva det. Vissa av mina kompisar vet liksom inte ens hur man betalar en räkning eller vad deklaration är. Tur att jag har lite koll i alla fall.

Tjej som studerar
Kaffekopp och surfplatta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *