Resa genom Europa med tåg

För mig har det blivit viktigt att göra mer miljömedvetna val både vad gäller resor, mat och hudvård. Ordet flygskam som har använts flitigt den sista tiden har säkert gjort att många har valt bort flyget och istället semestrat hemma eller tagit tåget. Inför min nästa Italienresa har jag samlat information om hur jag ska gå tillväga för att ta tåget istället för flyget nästa gång. Jag gör listor på alternativa färdvägar och den som jag tycker är mest intressant är att först ta nattåget ner till Hamburg med byte på Jylland. Därefter åker jag till Schweiz där jag kan tänka mig att stanna en par nätter. Sedan är det inte långt kvar förrän jag är framme i Italien och där kan jag till exempel börja med Comosjön för att sedan åka vidare till Milano och Rom. Förutsättningen för att resan inte ska bli alltför dyr är att jag köper ett interrailkort som gäller i de länder jag ska åka genom. Att göra den här resan helt ensam vet jag inte om jag vågar så jag måste se om någon i familjen eller vänskapskretsen är sugen på att följa med.

Tåg och järnväg

Leave a Reply

Your email address will not be published.