Italiensk gelato

Det finns få saker som är så goda som italiensk gelato. Jag äter det året om och det spelar ingen roll om det är mitt i smällkalla vintern. Det jag tycker är lite roligt är att många svenskar tror att gelato helt enkelt är det italienska ordet för glass men sanningen är att det faktiskt skiljer mellan gelato och glass. Gelato innehåller inte grädde vilket glass gör så det är mindre kalorier. Istället för grädde används standardmjölk och i de enklaste recepten är det enbart mjölk, socker och sedan smaksättningen. Min barndomskompis har flyttat hem för att arbeta som bemanningssjuksköterska under corona så vi testade att göra gelato med hasselnötter och det kan vara den godaste jag någonsin ätit. Vi rostade hasselnötterna först och jag tror det var det som var hemligheten till succén. En sak ska ni veta att gelato tar ganska lång tid att göra så vi träffades och gjorde den ena kvällen och sedan serverades den som dessert på en kompismiddag.

Disk med gelato
Fyra kulor gelato på en tallrik

Leave a Reply

Your email address will not be published.