Ossobuco alla Milanese

Förlåt Sverige jag älskar landet så mycket men då det gäller mat så föredrar jag faktiskt det italienska köket. Sverige är överlägset när det gäller samhällsfunktioner, myndigheter och inredning. Det svenska glaset, lamporna och kvalitetssoffor är helt enkelt bäst.i världen . Jag gillar svensk natur men även den italienska så där får det bli oavgjort men maten, där vinner Italien. De flesta förknippar italiensk mat med pizza, pasta och carpaccio men det finns så mycket mer. Precis som Sverige är Italien avlångt och det är stora regionala skillnader mellan nord och syd. Den maten som är mest känd utomlands kommer från distriktet Kampanien där Neapel ligger. En rätt som jag vill lyfta fram är Ossobuco alla milanese som är en kötträtt och det kan kort beskrivas som kalvlägg med ben och märg kvar. Först bryns köttet och sedan kokas det tillsammans med grönsaker, tomater och vitt vin. Till detta serveras ofta risotto men jag tycker att vanligt ris är godare eftersom rätten redan är krämig. Sedan ska man inte glömma bort att toppa Ossobuco alla Milanese med kryddblandningen gremolata som betår av citronskal, vitlök och persilja. Så gott!

Ossobuco i en djup tallrik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *