Bländare till makrofotografering

Det är en fråga som dyker upp i mitt huvud hela tiden: vilken blandare? Jag är helt hooked på makrofotografering. När man fotar makro är det extra svårt att välja rätt bländare. Jag har läst massor artiklar men alla säger olika, så jag bestämde mig för att hålla mig i mitten och använda bländare 8. Det fungerade ganska bra men jag var inte helt nöjd med slutresultatet, så nästa gång jag ska ut ska jag prova en större bländare och se om det blir bättre. Makrofotografering är att fotografera små ting. Jag tycker bäst om att fota insekter eftersom de blir riktigt häftiga i närbild. Det är svårt med makrofotografering och då inte bara med bländaren utan även att bemästra blixten. Vid makrofotograferingen så överexponeras ofta bilden eftersom blixten blir alldeles för stark och det är därför det är så otroligt viktigt med bländaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.